Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

ΓΥΡΗ

Έπιτέλους έγινε η συλλογή της φετεινής γύρης. Για να φύγει η υγρασία της θα τοποθετηθεί
στον θερμοθάλαμο στους 46 βαθμούς μέσα σε ειδικά τελάρα-πλαίσια και με την πόρτα
λίγο ανοικτή για να φύγει η υγρασία.

Το επάνω μέρος του πλαισίου όπου μπαίνει η γύρη

Στο κάτω μέρος φαίνεται το κάρφωμα της σίτας (πλέγμα μελιού)

Η τοποθέτηση της γύρης σε λεπτό πάχος

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

ΘΕΡΜΟΘΑΛΑΜΟΣ

Η ρευστοποίηση του μελιού γίνεται με τον θερμοθάλαμο ψυγείου,δηλαδή προμηθέυτηκα ένα χαλασμένο ψυγείο ,στις σχάρες του οποίου τοποθέτησα σπιράλ χαλκοσωλήνα,τις οποίες σύνδεσα με χονδρότερο σωλήνα και τους σύνδεσα στη συνέχεια με την κεντρική θέρμανση του σπιτιού μου
(σύστημα μποϊλερ).Δεν 'ελλιψε φυσικά και το θερμόμετρο.
Το ψυγείο στα ράφια του οποίου τοποθετούνται τα βάζα μελιού ,στο τελευταίο κάτω
μπορεί και να τοποθετηθούν τενεκέδες


Η σχάρα με τον χαλκοσωλήνα


Η τοποθέτηση των βάζων,επίσης φαίνονται και οι δύο χαλκοσωλήνες
που συνδέονται με στις σχάρες και μετά στο δύκτιο τις κεντρικής
θέρμανσης

Το μέλι στα βάζα


Το μέλι  λυομένο

Η ρευστοποίηση του μελιού στους 46 βαθμούς